Uluslararası Hastaları İçinUlaşım
Uluslararası Hastalar
Tüp bebek tedavisine başvurma gereği hisseden ve doğal yollardan gebelik elde edemeyen pek çok çift, bu iş için ülkemizi ve bizleri tercih ediyor. Zira dünya genelindeki standartları yakalayabilen tüp bebek imkanlarımız sayesinde uzun süredir hasret kaldıkları bebeklerine kavuşma şansı yakalayan çiftler, yurtdışındaki yüksek maliyetlerden kaçınmak ve tüp bebek tedavisine katılabilmek için bu imkanı değerlendirmekten çekinmiyorlar.
Fakat uluslararası hastalar için sunulan imkanlara da detaylı bir şekilde değinmek gerekiyor. Zira hem yurtdışında yaşayan Türkler, hem de başka milletlerden olan hastaların en konforlu ve kaygısız bir şekilde tüp bebek tedavisini tamamlamaları, tedavinin başarısı için oldukça önemli. Yapılan araştırmalar, tüp bebek tedavisindeki başarının tüp bebek merkezinin imkanları ve deneyimlerinin yanında, çiftlerin morali ile de yakından bağlantılı olduğunu gösteriyor.
Tüp bebek tedaviniz boyunca, merkezimizdeki tüm doktorlar, hemşireler ve danışmanlar, sizleri izlenecek olan aşamalar hususunda detaylı bir şekilde bilgilendiriyor, buna ek olarak tedavi süresince hayat düzeninizin bozulmaması için ellerinden geldiğince çeşitli imkanlar sunuyorlar.
Sunulan bu imkanları kısa başlıklar halinde açıklamanın içinizi rahatlatacağını umuyoruz.
Konaklama İmkanları
Yurtdışından gelen çiftlerin aklına takılan en önemli problemlerden bir tanesi, elbette konaklamanın nasıl olması gerektiği. Bilhassa tanıdık ve akrabaları olmayanlar bu konuda zorluk çekebiliyorlar lakin kliniğimize yakın olan konaklama merkezlerinden uygun seçeneklerin sunulması sayesinde bu durum artık bir zorluk olmaktan çıkıyor.
Havalimanı Transferleri
Tüp bebek merkezlerimizin bulunduğu konumların havalimanına olan mesafeleri ve yurtdışından gelen pek çok çiftin şehre hakim olmaması nedeniyle havalimanından yapılacak olan transferler ile anne baba adaylarının bu konuda rahat etmeleri sağlanmaktadır.
Ödemeler ve Finansal İşlemler
Bilhassa döviz ile ödemeler ve yabancı kredi kartlarının kullanımı hususunda hastalarımıza gereken tüm kolaylıklar sağlanmakta, böylece tüp bebek stresinin yanında bir de finansal sıkıntılar ile boğuşmalarına engel olunmaktadır.
Dil Seçenekleri
İkisi de yabancı olan veya çiftlerden birinin yabancı olduğu ve Türkçe’yi konuşamadığı durumlarda, merkezimiz tarafından gerekli iletişim imkanları sağlanmaktadır. Bu sayede tedavi süresince herhangi bir yanlış anlaşılma ortadan kaldırılmaktadır ve süreç başarıyla tamamlanmaktadır.
Hasta Yakınlarının Durumu
Yurtdışından gelen çiftler zaman zaman sadece çift olarak gelebiliyorlar ancak bazen de başka yakınlarını beraberlerinde getirebiliyorlar. Hem hasta hem de yakınları için ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgi merkezimiz tarafından sağlanmakta, böylece gelmeden önce ve geldikten sonraki bilgi ihtiyaçları karşılanmaktadır.
Randevu ve Kontroller
Hem tedaviye başlamadan önce, hem de tedavi sırasında ve sonrasında yapılacak olan görüşmeler ve kontrollerin planlanması, merkezimiz tarafından çiftleri yormayacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu sayede tüm tedavi sürecinin yönetimi daha başarılı ve sorunsuz bir hale getirilmektedir.
Giriş ve Çıkış Prosedürleri
Kliniklerimize gelen hastaların hem giriş sırasında hem de tedavi sonrasında çıkış prosedürlerinde herhangi bir zorluk yaşanmasını engellemek de elbette merkezlerimizin görevleri arasında bulunuyor.
Tüp bebek tedavileri konusunda uzun yıllardır faaliyet gösteren merkezimiz, hem ülkemizde yaşayanlar hem de yurtdışından gelecek olan hastalar için geniş imkanlar sunmakta, her sene yüzlerce hastanın bebek sahibi olmasına vesile olmaktadır.
Tedavi İçin Hangi Gün Gelmek Gerek?
Tüp bebek tedavisine adet döneminin 2 veya 3. günü başlanır. Tedavi öncesinde hastalarımızın süreçlerinin belirlenebilmesi için öncelikle bir ön muayeneye gelmesini arzu ederiz.
Hangi Tahliller Yapılmalı?
Tüp bebek muayenesinden önce herhangi bir tahlil yapmanız gerekliliği bulunmuyor. Kısırlık sebepleri ve çiftin durumuna göre uzmanlar tarafından gerekli tahliller sizden talep edilecektir ve bu sayede size özel ve en uygun tedavi sürecinde karar kılınacaktır.
Ne Kadar Süreliğine Kliniğe Gelinmeli?
Tüp bebek tedavisi süreci aşağı yukarı 16-21 gün arasında sürmektedir ve bu süre boyunca bilhassa anne adayının merkeze gelebilmesi gereklidir. Dolayısıyla şehir dışından veya yurtdışından gelecek olan hastaların takvimlerini bu sürece göre ayarlamaları, tedavi süresince merkeze gelebilecek halde olmaları gerekli.
Adetin 2. veya 3. günü muayene ile başlayan süreç, 11. ve 12. güne kadar ilaç kullanımı ile devam eder ve 11. veya 12. günde anne adayından yumurtalar toplanır. Toplanan bu yumurtalar ise baba adayından alınan spermler ile laboratuvar ortamında birleştirilirler ve bu sayede döllenme gerçekleşir. Döllenme ortaya çıktıktan sonra oluşan embriyo 1. günden 5. güne kadar takip edilir ve bu esnada embriyonun sağlığı, bölünüp bölünmediği gibi belli başlı kriterler değerlendirilir.
Embriyoların transfere uygun olduğu tespit edildiğinde, artık anne rahmine aktarılma vakti gelmiş demektir. Embriyo transferinden 12-14 gün sonra ise bir kan tahlili yapılır ve gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediği tespit edilir ancak bu tespiti kan tahlili yapan herhangi bir sağlık kuruluşu da gerçekleştirebilmektedir.
Gebeliğin Ardından Ne Yapmalı?
Eğer tahliller sonucunda gebeliğin tuttuğu ortaya çıktıysa, artık bir kadın doğum uzmanı ile görüşmek üzere kendi şehrinize veya ülkenize dönüş yapabilirsiniz. Fakat uzmanları gebeliğin tüp bebek niteliği hususunda bilgilendirmeyi de unutmamalısınız. Böylece yaşadığınız yerdeki doktorun size özel bir program ve kontrol çizelgesi oluşturması mümkün olacaktır.
Transferin Ardından Ne Zaman Geri Dönebilirim?
Bilhassa uzak konumlarda yaşayanlar ve saatlerce karayolu ile seyahat edecek, uçak seyahatine ihtiyaç duyacaklar için embriyo transferinin ardından 2 günlük bir dinlenme süreci önerilmektedir. Tüp bebek tedavisinin ardından embriyonun rahme tutunabilmesini sağlamak gerekmektedir ve bu süreçte anne adayının çok ağır işler yapmaması, çok uzun seyahatlere çıkmaması, ayakta durmaması, aynı zamanda sağlığına ve beslenmesine dikkat etmesi, stresten uzak ve düzenli uyku sürecine sahip olduğu bir kaç gün geçirmesi gerekmektedir. Bu koşullara dikkat edildiği taktirde embriyonun rahme tutunabilme ihtimali daha yüksek olacaktır.
Konaklama İmkanları Nelerdir?
Anlaşmalı olduğumuz otelleri tercih edecek olursanız, gerekli indirimler oteller tarafından sağlanacaktır.